måndag 26 november 2012

Är du med i kärleksgerillan?

När jag jobbar åker jag ibland och handlar. Med mig har jag ofta pantflaskor och pantburkar. För pantburkarna köper jag något gott till oss som jobbar. Det brukar bli ekologiska nötter och Mums-Mums. För det mesta är det bara PET-flaskor, men då och då har jag med mig en och annan pantburk. Jag brukar inte tycka det är värt att dra ut ett kvitto om jag bara har ett par burkar, utan pantar dem och låter nästa kund få glädje av den lilla summan (pantautomaten har ingen biståndsknapp, annars hade det varit ett alternativ). Denna lilla handling skänker mig betydligt mer glädje än de kronor jag går miste om.

Jag kom att tänka på det här på hemväg från Norrland när jag lyssnade på söndagens upplaga av Verkligheten i P3. Jag är tydligen med i en subversiv grupp med mål att omvandla samhället. En gerilla med tentakler ut i hela världen. En rörelse med potential att förändra ditt och mitt sätt att betrakta världen.

I programmet intervjuas skaparen av en blogg med namnet Fredsuppdraget, som går ut på att vara en inspiration till små handlingar med syfte att förändra världen. En hemsida med tusentals inspirerande historier med namnet the random acts of kindness foundation nämns också.

Jag blev väldigt glad och upprymd när jag lyssnade på programmet. Jag blev påmind om den makt vi har att påverka människor i vår omgivning. Att vi faktiskt genom både små och stora handlingar förändrar världen omkring oss. Nu ska bara fundera ut vad jag själv ska göra för min ovetande medmänniska...

2 kommentarer:

  1. Själv brukar jag. när förköpshäftet är fullstämplat och jag åkt klart för dagen, stå kvar vid biljettluckan ett tag, och sedan när nägon kommer för att köpa en biljett/stämpla sitt förköpshäfte snabbt räcka fram min och säga "Varsågod, jag har åkt klart, men den här gäller en timma till, du får den". Vardagsglädjeleenden!

    SvaraRadera
  2. En av mina favoriter. Sist jag gjorde det var det en man som trodde att jag raggade.

    SvaraRadera